DET BÖRJADE MED EN DRÖM OCH EN VATTENLÄCKA

Jag har alltid gillat att fotografera, och bilder betyder oerhört mycket för mig.
Kameran har alltid hängt med i väskan så fort jag varit iväg nån stanns och drömmen att få jobba med det har legat där i bakhuvudet medans jag stretat mig fram i diverse olika mer eller mindre roliga yrken. Men skulle jag verkligen klara det? Kan jag tillräckligt mycket?
De frågorna satte stopp för mig och rädslan att jag inte skulle vara tillräckligt duktig.

Våren 2010 föddes min första dotter, och under föräldrarledigheten träffade jag några helt fantastiska vänner som inte bara stöttat mig utan även låtit mig använda dem och deras familjer, gravidmagar och nyfödda små bebisar som försöksmodeller. Då upptäckte jag glädjen i att fotografera porträtt åt andra. När min andra dotter föddes våren 2013 blev jag av med mitt dåvarande jobb och när det var dax att börja jobba igen så kom funderingarna - vad ska jag göra nu?

Samtidigt som jag gick med de funderingarna så fick jag höra att en vän till mig skulle gifta sig, hela bröllopet var planerat in i minsta detalj, men så fick de en vattenläcka i sitt hus och bröllopskassan fick bli renoveringskassan istället...Men så klart skulle de gifta sig ändå, men med ett mer avskalat bröllop...och jag vågade mig på att fråga om jag fick vara fotograf.  Dels för att jag så väldigt gärna ville prova på det, och dels för att jag inte ville att de skulle vara helt utan de där viktiga bröllopsbilderna.

Jag gjorde bröllopsfotograferingen, en solig augustidag vid Stockholms Stadshus, med fjärilar i magen och 1000 tankar i huvudet....men när jag gick därifrån efter att ha vinkat av brudparet som gav sig av med sin närmaste familj för att äta bröllopsmiddag...ja, då var det klart....Det ar ju DET HÄR jag skulle göra! Jag hade aldrig gått från ett jobb med sån lyckokänsla förut.

Påhejjade av min käre make och mina fina vänner och familj så startade jag mitt företag hösten 2014, och jag har nu ett år efter ännu inte ångrat mig en enda gång. Det är så himmla roligt, jag älskar att träffa mina kunder, att få dela deras minnen och stora ögonblick. Att få föreviga vackra blivande mammor, söta små bebisar, busiga barn, kärlek och fantastiska bröllop är som en dröm varje gång.

Men så...vem är jag då? 
Michaela Edlund, kallad Kela så lång tillbaka jag kan minnas. Jag bor med min man och våra tre små busar i Vallentuna norr om Stockholm. När jag inte fotograferar så umgås jag med min familj och vänner. Älskar att måla, pyssla, scrapbooking, sy..ja, finns det en pysselgrej som jag inte fastnar för så bli jag förvånad. Sommrarna tillbringar vi i våran båt, men resor står högt upp på listan de med.Jag innehar F-skattsedel